Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Daily Music Production & Education

William Daelemans is geboren op 29 mei 2001 te Heerlen. Sinds zijn geboorte woont hij in Landgraaf. Op jonge leeftijd was hij al veel bezig in de muziek. Hij werd lid van de Koninklijke Harmonie Heerlen, waar hij slagwerk leerde spelen. Daarbuiten had hij elke week pianoles bij Loek Laudy. Doordat hij al zoveel bezig was met muziek, wist hij dat hij hier meer mee wilde doen. Hij kreeg les van Roy van Wersch (docent slagwerk SCHUNCK) en stopte met zijn pianolessen, slagwerk werd meer zijn richting. Toen hij naar de middelbare school ging, begon hij bij de Fanfare Harpe Davids Brunssum. Ook is hij actief geweest bij het LBM-jeugdorkest, net zoals bij het Limburgs Fanfare Orkest. Al snel wist hij dat hij drummen het leukste vond om te doen, en begon hier zich meer in te verdiepen. In zijn examen jaar mavo kreeg hij les van Geert Roelofs (docent drums SCHUNCK). Na zijn mavo begon hij op het Arcus, KTM-popmuziek (tegenwoordig VISTA College). Hier kreeg hij les van Roy Moonen, en later weer van Geert Roelofs. Tijdens deze opleiding kwam hij erachter dat hij niet alleen maar drums wilde studeren, hij wilde breder opgeleid worden. Hij ging zich meer verdiepen in de popmuziek en de opleiding daaromheen. Door de jaren heen heeft hij in vele bands mogen spelen en aan veel projecten mee mogen doen. Tijdens zijn opleiding was hij drummer/toetsenist bij CelineShanice en drummer bij LaidBack. Tegenwoordig is hij nog toetsenist bij Maxime x Glyn en drummer bij Buzzard’s Brew. Ook is hij werkzaam bij Soundful Sunday, van de stichting CULON, en bij Keymusic Heerlen (Arons Muziek). Sinds kort is hij ook te vinden bij de stichting Herfshane uit Venlo. Hier is hij toetsenist bij de huisband, waar hij komend ‘Vasteloavend’ seizoen zal spelen in de naam van De Herfshane en Jocus.

Voor de rest is hij veel bezig met het maken van zijn eigen muziek, die gebruikt wordt bij zijn band

Buzzard’s Brew, of gewoon in eigen beheer. Dit doet hij met het programma Logic Pro X.

Na zijn opleiding op het VISTA-college heeft hij gekozen om Docent Muziek te gaan studeren aan het Conservatorium te Maastricht. Verder is hij veel bezig met zijn band Buzzard’s Brew op te krikken naar een hoger niveau. Samen met Wout van Haaren, Gody Snyers, Jaap Nunnink en Thomas Kuijpers brengen zij dit jaar hun eerste EP én album uit. 

Bijzondere evenementen:

2016

FEEL2016: Percussie. De Koninklijke Harmonie Heerlen presenteert de vierde editie van Feel. Na het succesvolle Feel [Bas]klarinet in 2010, Feel Hobo in 2012 en in 2014 de hoorn, staat dit jaar slagwerk centraal. Samen met Dominique Vleeshouwers.

Rock Anthems. Concert rondom Rock klassiekers in Theater

Kerkrade. Dit met Fanfare Harpe Davids, LMK/BMK, Grotius en Uplift.

Soundful Sunday op Paaspop. Met Soundful Sunday stonden we op de Join Us area op Paaspop, om met iedereen te jammen!

Passie Heerlerbaan. Muziek uit Jesus Christ Superstar met 3 koren, harmonieorkest, combo en solisten.

Tick, Tick, BOOM! Een rockmusical van Jonathan Larson. 2 avonden gespeeld met een combo in Pand P, Eindhoven.

2019

Soundful Sunday op Paaspop. Met Soundful Sunday stonden we weer op de Join Us area op Paaspop, om met iedereen te jammen!

GOLD. Promsconcert met als kapstok "Goud". Avondvullend programma in Domani (Venlo) met diverse plaatselijke artiesten en de Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo.

Pop On Top. Een plek op het festival in Valkenburg met Maxime x Glyn, talentstage

Park City Live. Opening van het festival in Heerlen met Buzzard’s Brew, mainstage.

Roze Zaterdag. Venlo en Krefeld organiseerden op 29 juni 2019 het grenzeloze evenement Roze Zaterdag om het begrip te vergroten voor lesbisch, homo, bi, transgender en interseksuele. Afgesloten met Kristel Roulaux.

Aftershow Trijntje Oosterhuis. Aftershow voor Trijntje Oosterhuis bij Grenswerk, Venlo. Met Maxime x Glyn.

Nieuwe Honden. Nieuwe Honden is de grootste productie van VISTA-college Kunst Theater en Media. De opleidingen Popmuziek en Drama delen in deze productie samen het podium.

Aangevuld met videocontent en bijpassend licht & geluid, vormen zij samen de basis voor deze productie.

Evenementenorganisatie en Fotografie ondersteunen en faciliteren voor, tijdens en na de show van Nieuwe Honden.

Al met al zijn er 100 mensen voor, achter en op de schermen aan het werken.

Finale Nu Of Nooit. Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. Meegedaan met Maxime x Glyn.

Voorprogramma Glennis Grace. Voorprogramma voor Glennis Grace bij Magisch Maastricht, met Maxime x Glyn.

Onderstaand de links naar de Facebookpagina's van Maxime x Glyn en Buzzard’s Brew

Gear:

Drums:

- Luwdig Keystone Usa

Maten: 10x8, 12x9, 14x14, 16x16, 22x18

Snares:

- DW Performance Series hand crafted 14 inch (10664)

- Prototype Adams 8000 Afromosia 14x5,5

Cymbals:

- 14’ HiHat Instanbul Mehmet

- 17’ Crash Zildjan Avedis

- 20’ Ride Istanbul Mehmet

- 9’ Zildjan Oriental ‘Trash’ Splash

- 16’ Byzance Meinl Trash Crash

- 22’ Crashride Meinl Byzance

- 12’ Zildjan FX stack

- 20’ Millenium China 

Keys:

- Nord Electro 6D73

- Arturia MKII61